2_edited_edited_edited.jpg

TRIO CHET

Een hommage aan Chet Baker

 
chet.jpg

OVER TRIO CHET

Trio Chet recreëert de muziek van de drummerloze trio bezettingen van trompet, gitaar en bas waar Chet Baker graag mee tourde aan het einde van de jaren 70 tot en met medio jaren 80. Dit resulteerde in prachtige, intieme jazz muziek met altijd de melancholische ondertoon zoals we die van Chet kennen. Een paar van zijn beste opnamen met o.a. Doug Raney, Niels Henning Orsted Pedersen en later ook Philip Catherine stammen uit deze periode. Trio Chet doet een hommage aan deze uiterst persoonlijke en lyrische muziek en laat de sfeer van Chet Baker in zijn favoriete kleine bezettingen weer tot leven komen. De eerste optredens zijn inmiddels achter de rug en de muziek werd bijzonder goed ontvangen. Bekijkt u rustig onze live videos op deze website hieronder. Klik op de player om een van de zes videos af te spelen. Enkele van deze zijn live opgenomen.

 
 
chet%20trio%20met%20raney%20en%20nhop_ed

DE CHET BAKER TRIO'S

Een bron van inspiratie

Eind jaren zeventig, begin tachtig toerde Chet door Europa. Overal had hij opname-sessies en deed hij concerten.  Een trio format met alleen bas en gitaar was erg handig on tour en Chet realiseerde de mogelijkheden van dit format. Op 4 october 1979 deed Chet een van zijn eerste trio concerten in deze bezetting in de jazzclub "Montmartre" in Copenhagen samen met gitarist Doug Raney en contrabassist Niel Henning Orsted Pedersen. De opnamen van deze avond werden verdeeld over maar liefst drie albums, die volgens velen tot zijn beste werk behoren (Daybreak, This is Always en Someday My Prince Will Come). Er zouden nog vele drummerloze trio concerten volgen in latere jaren. Met name de trio opnamen en concerten met de Belgische gitarist Philip Catherine en bassist Jean-Louis Rassinfosse worden alom zeer gewaardeerd.
Het is de lyrische en intieme trio muziek van Chet Baker uit deze periode waaruit Trio Chet  vandaag de dag nog zijn inspiratie haalt en welke men op deze manier levend wil houden.

 
1.jpg

Trio Chet bestaat uit enkele van de beste jazz musici uit de regio Eindhoven: Harm Langermans (trompet), Jan van den Boomen (bas) en Dick Onstenk (gitaar)

 
e9d6ae0a-27b3-4c7a-bf3b-685f8bb58b6a.jpg

CONTACT

Wilt u meer weten over Trio Chet? Interesse in een boeking? Aarzel niet om contact op te nemen. Wij informeren u graag over de mogelijkheden en prijzen om ook op uw podium te concerteren.

0653254899

  • Facebook

Bedankt voor de inzending!